Сі Цзіньпін під час зустрічі з Дудою розповів, як буде діяти Китай щодо "кризи в Україні"

Президент Польщі Анджей Дуда прилетів до Китаю 22 червня

Лідер Китаю Сі Цзіньпін на зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Пекіні заявив, що Китай шукатиме власний спосіб врегулювання "кризи в Україні". Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Китаю.

Сі Цзіньпін підкреслив, що позиція Китаю полягає у сприянні мирним переговорам і політичному врегулюванню конфлікту.

Китайський лідер зазначив, що необхідно докласти зусиль для запобігання розширенню й посиленню конфлікту, зменшити напруженість та створити умови для мирних переговорів. Він також додав, що Китай готовий і надалі відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи в Україні у свій власний спосіб та підтримує всі зусилля, які сприяють мирному вирішенню кризи і побудові ефективної та стійкої архітектури європейської безпеки.

Крім того, Сі Цзіньпін висловився проти критики іншими країнами щодо "звичайної торгівлі" Китаю з Росією, зазначивши, що такі дії мають на меті дискредитувати Китай.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай повернеться за стіл переговорів. З великою ймовірністю можна сказати, що Україна та Китай продовжать переговори щодо припинення війни, навіть незважаючи на відмову офіційного Пекіна брати участь у саміті миру. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що і Україна, і Швейцарія вели переговори з Китаєм щодо його участі у саміті миру. Але, на думку Дмитра Кулеби, вирішальним фактором, через який Пекін відмовився бути представленим на саміті, стала відсутність Росії.