Стали відомі подробиці таємних преговорів про постачання літаків для України між США та Китаєм

Китай тисне на військових РФ, аби ті не застосовували зброю, а США не відправляє Україні стратегічну зброю. Такі домовленості уклали обидві країни.

На початку повномасштабного вторгнення Польща планувала передати Україні літаки МіГ-29, що було схвалено США. Наступного дня, американці змінили свою думку та заборонили поставки винищувачів до України. Портал "Коментарі" з посиланням на британське видання Spectator повідомляє, що це було рішення Китаю.

На думку китайських генералів відправка МіГ-29 до України могла призвести до ескалації військових дій, тому вони звернулись до США, аби запобігти цьому. США погодилось зупинити постачання винищувачів з Польщі до України, а натомість отримали пропозицію від Китаю.

Китайські генерали пообіцяли Байдену зупинити ядерну загрозу Путіна. Китай направив свої зусилля на російських генералів, з яким мав добрі зв’язки. З їх допомогою вони переконували політичне керівництво Росії не застосовувати ядерну зброю, або саботувати виконання наказу.

Видання Spectator з посиланням на свої джерела повідомляє, що Китай та США мають непублічні контакти. Під час неофіційних зустрічей обидві держави та НАТО розглядають війну в Україні. Наразі між сторонами є домовленість, що Україна не отримує від Заходу стратегічної зброї, а Китай і далі чинить тиск на Росію, щоб унеможливити використання ядерної зброї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Заходу закінчується зброя для України. Союзники шукають нові можливості для купівлі зброї та посилюють свої виробничі потужності.

Також "Коментарі" писали про те, що може зупинити війну в Україні. Американський полковник вважає, що таким фактором може бути випадковий інцидент, який загально відомий як "чорний лебідь".