Головна Новини Світ Китай Трикутник смерті: у Китаї чоловік ледь не помер через прищ на обличчі
commentss НОВИНИ Всі новини

Трикутник смерті: у Китаї чоловік ледь не помер через прищ на обличчі

Дружина попереджувала чоловіка про можливу небезпеку видавлювання прищів, але він її не послухав

14 січня 2021, 18:35 comments3598
Поділіться публікацією:

Житель Китаю цілий місяць провів на апараті штучної вентиляції легенів після того, як видавив прищ. Про незвичайну подію інформує Daily Mail.

Трикутник смерті: у Китаї чоловік ледь не помер через прищ на обличчі

Звичайний прищ поклав китайця на місяць до лікарні. Фото: freepik

Головний герой історії — містер Чен із провінції Цзянсу, схід Китаю. На початку грудня він вирішив позбавитися набридливого прища, що "вигулькнув" на обличчі. Майже одразу після цього у нього опух рот і підвищилася температура. Згодом Чен і зовсім відчув проблеми із диханням. Його дружина, пані Тянь вирішила звернутися за допомогою до спеціалістів Першої народної лікарні в Чанчжоу.

"У нього був прищ на підборідді. Я говорила йому, щоб він його не чіпав, хоча і робив це раніше. Але ж хто міг подумати, що цього разу все буде настільки серйозно", — коментує ситуацію пані Тянь.

Трикутник смерті: у Китаї чоловік ледь не помер через прищ на обличчі - фото 2

Через серйозні ускладнення Чен провів на лікарняному ліжку цілий місяць. Більшість із цього часу він був підключений до апарату ШВЛ в реанімації, адже у нього почалася важка пневмонія. Ураження торкнулося одразу обох легенів.

"У нього була інфекція ротової порожнини, яка спричинила подвійну пневмонію та колапс легенів. Стан [пацієнта — ред.] був критичним", — заявив лікар Чжу, який боровся за життя Чена.

Трикутник смерті: у Китаї чоловік ледь не помер через прищ на обличчі - фото 3

Інфекція потрапила до організму через відкриту ранку, що залишилася після прища. Ситуацію ускладнило ще й те, що запалений гнійник знаходився у так званому "трикутнику смерті".

Трикутник смерті: у Китаї чоловік ледь не помер через прищ на обличчі - фото 4

"Трикутником смерті" називають ділянку на обличчі, що охоплює "територію" підборіддя, носогубних складок і власне носа. Вважається, що прищі, які з’являються у цьому районі обличчя, не можна видавлювати в жодному разі. У "трикутнику смерті" проходять важливі кровоносні судини, пошкодження чи інфікування яких може призвести до хвороб очей або й проблем у роботі мозку. Нерідко пацієнти помирають.

Утім, китайцю Чену пощастило — нині його вже виписали із реанімації, процес відновлення швидко прогресує.

Раніше "Коментарі" розповідали про основні причини виникнення прищів на обличчі та тілі. Також можна дізнатися, яка їжа провокує подібні неприємні висипання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини