У Китаї можуть ввести покарання батьків за погану поведінку дітей

В останні місяці китайський уряд посилювало контроль за особистим життям школярів

Парламент Китаю розгляне законопроєкт про покарання батьків, чиї діти демонструють "дуже погану поведінку" або скоюють злочини. Про це повідомляє міжнародне агентство Reuters.


Законопроєктом "Про сприяння сімейному вихованню", який надійшов на розгляд китайського парламенту, передбачається винесення догани батькам або опікуну, якщо контролюючі органи виявлять "дуже погану" або злочинну поведінку у їхніх дітей. Також, батьки або опікун повинні будуть пройти обов'язковий курс соціальної програми з сімейного виховання. Законодавчу ініціативу розглядати на цьому тижні.


"Є багато причин для поганого поводження підлітків. Відсутня або неналежне сімейне виховання є основною", - сказав Занг Тівей, прес-секретар Комісії із законодавчих питань Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП).


В останні місяці китайський уряд посилювало контроль за особистим життям школярів. Так, Міністерство освіти Китаю обмежив кількість ігрових годин для неповнолітніх. Це означає, що діти можуть грати в онлайн-ігри протягом однієї години в п'ятницю, суботу та неділю. Водночас відомство скоротило домашнє завдання і заборонило позашкільне навчання з основних предметів у вихідні та святкові дні з-за перевантаження дітей.


Нагадаємо, китайський супутник надіслав фотографії з орбіти нашої планети. Про це повідомляє видання Space.com. Супутник Yangwang 1, що належить пекінської компанії по космічним ресурсам Origin Space, був запущений в червні разом з трьома іншими супутниками. За допомогою невеликого оптичного космічного телескопа апарат проводив спостереження у видимому і ультрафіолетовому діапазонах для виявлення астероїдів, що зближуються із Землею. Устаткування Yangwang 1 зафіксувало удари метеоритів об атмосферу Землі, викликають смуги і спалахи.