У Китаї відкрився найдовший підводний тунель: як він виглядає

Вартість мосту становить трохи більше 1,5 млрд доларів

Після майже чотирьох років будівництва найдовший підводний тунель Китаю тепер відкритий для руху транспортних засобів. Про це повідомляє CNN.

Тунель Тайху з протяжністю 10,79 кілометра (6,65 миль) тягнеться під озером Тайху в східній провінції Цзянсу в Китаї, приблизно в 50 кілометрах на схід від Шанхаю.

За словами урядовців Цзянсу, тунель було побудовано за 9,9 млрд юанів (близько 1,56 млрд доларів). Будівництво розпочато 9 січня 2018 року.

Понад 2 мільйони кубометрів бетону було використано для будівництва двостороннього тунелю, який має шість смуг і має ширину 17,45 метра, повідомляє офіційне інформаційне агентство Китаю Сіньхуа.

Стеля тунелю оснащена різнокольоровими світлодіодними лампами, призначеними для запобігання втоми водія.

Тунель є частиною 43,9-кілометрового шосе Чанчжоу-Усі, яке було відкрито для відвідувачів 30 грудня 2021 року. Він є альтернативною швидкісною дорогою для мандрівників, які подорожують між Шанхаєм і Нанкіном, столицею Цзянсу.

З’єднуючи швидкісні автомагістралі Сучжоу, Усі та Чанчжоу, він був побудований для того, щоб зменшити транспортний тиск на міста поблизу озера Тайху, одночасно сприяючи економічному розвитку міст в районі дельти річки Янцзи.

Отже, як тунель Тайху протистоїть своїм глобальним аналогам? Найдовший у світі автомобільний тунель – це 14,3-кілометровий подвійний тунель Рифаст у Норвегії, який проходить між містом Ставангер і муніципалітетом Странд.

Підводна частина тунелю Tokyo Bay Aqua-Line, автомобільної дороги, яка проходить під Токійською затокою, становить 9,6 кілометрів.

Що стосується підводних тунелів загалом, то головна честь належить тунелю під Ла-Маншем, який з’єднує Англію та Францію залізницею. Його підводна частина має довжину 37,9 кілометрів, що є найбільшим показником з усіх підводних тунелів у світі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Китаї обрушився міст: є загиблі.