У Китаї відреагували на ядерні погрози Росії

У КНР дали чітко зрозуміти, що не сприймають ядерну риторику Кремля

Прем’єр-міністр Китаю Лі Кецян назвав безвідповідальними погрози застосування ядерної зброї. Про це він заявив під час саміту Асоціації країн Східної Азії у Камбоджі, давши зрозуміти, що офіційний Пекін незадоволений ядерними загрозами свого стратегічного партнера Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Як розповів високопосадовець адміністрації США, глава китайського уряду говорив досить детально про політику Китаю щодо України.

Американський чиновник на умовах анонімності заявив, що Китай має чітку позицію – він підтримує суверенітет України та вважає безвідповідальними заяви деяких людей щодо можливості застосування ядерної зброї.

Для уточнення важливо сказати, що Захід звинувачував Росію у безвідповідальних заявах щодо можливого застосування ядерної зброї з моменту її лютневого вторгнення в Україну.

Офіційний представник США заявив, що "в Пекіні безперечно був певний дискомфорт з приводу того, що ми бачили в плані безрозсудної риторики та активності з боку Росії", незважаючи на те, що формально Москва є партнером Китаю.

"Я думаю, також безперечно, що Китай, ймовірно, одночасно здивований і навіть дещо збентежений ходом російської війни", - додав чиновник.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Зеленського розповіли, що чекатиме на окупантів, у разі повторного нападу з Білорусі чи РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна, розв'язана Росією проти України та всього демократичного світу, продовжує впливати практично на всі країни. І та чи інша гучна подія в цій війні, як та ж деокупація Херсона на минулому тижні, має серйозне значення для всієї геополітичної повістки. Експерти спрогнозували ексклюзивно для видання "Коментарі", що нам чекати в найближчому майбутньому на внутрішній та зовнішній арені.