У Китаї виявили ембріон беззубого динозавра, що добре зберігся: як він виглядає (ФОТО)

За оцінками вчених, знайденому ембріону овірапторозавра не менше 66 мільйонів років

Вчені розповіли про відкриття ембріона динозавра, який добре зберігся, який готувався вилупитися зі свого яйця, як курка. Про це пише видання ВВС.

Ембріон був виявлений в Ганьчжоу, що на півдні Китаю. Повідомляється, що, за оцінками дослідників, йому не менше 66 мільйонів років. Вважається, що це беззубий динозавр-теропод, або овірапторозавр. Ембріон був названий Малюк Інлян.

За словами вчених, це "найкращий ембріон динозавра, будь-коли виявлений в історії".

Відкриття також дало дослідникам краще розуміння зв'язку між динозаврами та сучасними птахами. Скам'янілість показує, що ембріон був у згорнутому положенні, яке спостерігається у птахів незадовго до вилуплення.

Овірапторозаври, що в перекладі означає "ящірки-викрадачі яєць", були пернатими динозаврами, які жили на території сучасної Азії та Північної Америки протягом пізнього крейдяного періоду – від 100 до 66 мільйонів років тому.

Як пише видання, яйце було вперше виявлено у 2000 році, але воно було поміщене на зберігання на 10 років. Тільки коли розпочалися будівельні роботи в музеї та сортування старих скам'янілостей, дослідники звернули увагу на яйце, яке, як вони підозрювали, містило всередині ембріон.

Вказується, що яйце, ймовірно, було збережено через раптовий зсув, який поховав його та захистив від падальників. Фото: AFP

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що у Великій Британії помічена веселка-альбінос. Рідкісне природне явище на відміну від свого кольорового "собрата" є результатом взаємодії сонячного світла з туманом. На минулих вихідних у Британії була туманна погода, яка створила передумови появи таких веселок.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що на Одещині створили незвичайну ялинку-рекордсменку. Вона повністю виготовлена з монет, а її висота становить три метри. Для створення такого артоб'єкта знадобилося понад дев'ять тисяч монет номіналом п'ять копійок.