У Китаї зробили заяву про передачу зброї одній із сторін війни в Україні

У МЗС Китаю запевняють, що Китай не продаватиме зброю жодній із сторін війни в Україні

Пекін не має наміру продавати зброю жодній із сторін війни в Україні. Також країна регулюватиме експорт товарів подвійного цивільного та військового призначення. Як передає портал "Коментарі", про це заявив глава МЗС КНР Цінь Ган на прес-конференції зі своєю німецькою колегою Анналеною Бербок, пише Associated Press.

"Китай не надаватиме зброї відповідним сторонам конфлікту", - сказав Цінь Ган.

Також міністр додав, що Китай також регулюватиме експорт товарів подвійного цивільного та військового призначення "відповідно до законів і правил".

"Про експорт військової продукції Китай дотримується розсудливої та відповідальної позиції", - зазначив Цинь.

Як уточнює видання, Цінь Ган є китайським чиновником найвищого рівня, який зробив таку відверту заяву про продаж зброї Росії.

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, у секретних документах США, які нещодавно були оприлюднені в мережі, нібито міститься інформація про те, що Китай погодився надати летальну допомогу Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - глава угорського МЗС Петер Сійярто домовився під час візиту до Москви про продовження постачання до своєї країни російського газу та нафти. Цей крок спричинив гостру критику з боку економічного радника президента України Олега Устенка. Угорська влада, в принципі, часто підпадає під критику в Україні, а також у Євросоюзі за свої "особливі" погляди на багато аспектів, у тому числі – російсько-української війни та санкцій. Втім, не все так просто, як здається на перший погляд, вважають опитані виданням "Коментарі" експерти.