У світі може розпочатись ще одна війна: Китай заявив про готовність до бойових дій

Міністр оборони Китаю Вей Фенхе зробив відповідну заяву

Якщо Тайвань заявить про свою незалежність, то Пекін "без вагань почне війну". Таку різку заяву зробив міністр оборони Китаю Вей Фенхе. Про це, 10 червня, повідомив речник Міноборони Китаю У Цянь, пише AFP.

Вей Фенхе заявив, що війна може початися, навіть всупереч людської ціни. Також міністр оборони впевнений, що його країна переможе у цій війні. За його словами, Пекін "розірве на шматки будь-яку змову з метою проголошення незалежності Тайваню і рішуче підтримуватиме об’єднання батьківщини".

"Тайвань – це китайський Тайвань. Якщо хтось наважиться відділити Тайвань від Китаю, китайська армія без вагань розпочне війну незалежно від її ціни. Використання Тайваню для стримування Китаю ніколи не досягне успіху", – навів цитати із заяви китайського міністра речник міноборони Китаю.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що чи буде намагатися Пекін взяти Тайвань або ж знайде спосіб, як втихомирити РФ.У розрізі російсько-української війни не всі звертають увагу на китайський фактор. Куди може хитнути Китай у ситуації російського вторгнення в Україну? Чи намагатиметься він взяти Тайвань або зуміє порозумітися зі США? Політолог-американіст Владислав Фарапонов припускає, що Китай витримуватиме паузу до проведення переговорів між Україною та Росією на найвищому рівні. І такого ж рівня – між США і РФ (а вони точно відбудуться після того, що сталося). Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков упевнений, що за підтримку Росії Путін пообіцяв Китаю створити прецедент "блискавичного вторгнення".