Вичікує вдалий момент: Китай хоче стати посередником між Україною і РФ

Пекін хоче збільшити свою роль у переговорному процесі щодо врегулювання війни

Китай вичікує, коли зможе стати ключовим переговірником між Україною та Росією, вважає російський опозиціонер Марк Фейгін.

"Китай виступає за спинами Північної Кореї та частково Москви. Китай чекає, що до нього звернеться Вашингтон з пропозиціями щодо урегулювання питання відправки на війну північнокорейських військових, тому що це крок до розширення війни. Залучення у війну в Східній Європі Північної Кореї - це більше, ніж дві країни тепер братимуть участь у військовому конфлікті", - розповів Марк Фейгін.

За його словами, Пекін очікує, що Захід спасує та буде шукати миротворчої місії Китаю щодо російсько-української війни.

"Вашингтон не хоче участі Китаю на рівних в урегулюванні війни в Україні, бо не вважає Китай рівним собі. США багато разів казали, що Китай – не більш ніж регіональна держава. У них для цього є свої підстави, але Пекін хоче цю ситуацію змінити. Тому Китай залучений та зацікавлений в ході цих подій", - прокоментував він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники проводять агресивну мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України. Зазначається, що особливу увагу окупанти приділяють молодим чоловікам. Представники окупаційної “влади” запитують про їхню діяльність, місце роботи та ставлення до "спеціальної військової операції". Якщо людині не вдається уникнути настирливих рекрутерів, вона змушена вислуховувати лекцію про “патріотизм” та “переваги” служби в армії РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Захід не проти повторити в Україні сценарій, який було реалізовано в Грузії, вважає політолог Тарас Загородній. "Більшість західних партнерів, зокрема Вашингтон і Берлін, дивляться на Україну з німим запитанням: "Коли ви вже нарешті здохнете для того, щоб ми знову могли нормально спілкуватися з Путіним та повернутися до довоєнного стану відносин з РФ?". Команда Джо Байдена у випадку з Україною хоче повторити історію з Грузією. Як ми знаємо, Захід фактично вибачив Росії вторгнення в Грузію у 2008 році, а Барак Обама після анексії грузинських територій їв гамбургери з Дмитром Медведєвим", — сказав він.