Головна Новини Світ Китай Журналістку в Ухані посадили на 4 роки через новини про COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналістку в Ухані посадили на 4 роки через новини про COVID-19

Журналістка не визнала провину й оголосила голодування

28 грудня 2020, 13:00
Поділіться публікацією:

У китайському місті Ухань, який став першим, де почався спалах коронавірусної інфекції, засудили до 4-х років в'язниці журналістку Чжань Чжан, яка в інтернеті розповідала про початок пандемії COVID-19.

Журналістку в Ухані посадили на 4 роки через новини про COVID-19

журналістка в одному зі своїх відео про коронавірус в Ухані / Скріншот

Колишня юристка і журналістка не працювала в інформативному виданні, вона самостійно знімала матеріали про те, що відбувалося в Ухані на початку пандемії коронавірусу і викладала свої ролики в Мережу. Чжань Чжан протягом трьох місяців показувала користувачам Мережі, як в Ухані діє карантин, знімала порожні полиці в магазинах, а також переповнені лікарні та крематорії. А в травні 2020 року вона перестала викладати матеріали, тому що в Шанхаї її затримала поліція. Жінку засудили за порушення громадського порядку і "провокування неприємностей". А все через те, що її відео почали активно поширюватися в соціальних мережах.

Журналістка сказала, що не визнає своєї провини та оголосила голодування. З червня, за даними ЗМІ, її годують насильно через трубку. На судовому засіданні, під час зачитування вироку, була присутня її матір, яка дуже боїться на  здоров'я і життя доньки, адже Чжань Чжан сказала, що в разі жорсткого вироку, продовжить голодувати.

За даними джерела, в Китаї за журналістську діяльність, пов'язану з коронавірусом, покарані вже вісім осіб.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що міжнародна організація, яка займається розслідуванням нападів на журналістів по всьому світу — Комітет захисту журналістів визначила країну, яка, на думку фахівців, стала найнебезпечнішою для представників преси в поточному році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини