Головна Новини Світ ЄС В ОБСЄ повідомили, що потрібно зробити Росії, щоб повернути до себе повагу
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОБСЄ повідомили, що потрібно зробити Росії, щоб повернути до себе повагу

На думку посла США в ОБСЄ, Росія повинна повернути повний контроль України над Кримом і Донбасом

31 травня 2020, 19:34 comments1747
Поділіться публікацією:

Асоціація послів США в ОБСЄ твердо заявляє, що Російська Федерація зобов'язана припинити окупацію українських територій для того, щоб відновити своє почесне членство в європейській організації. Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

В ОБСЄ повідомили, що потрібно зробити Росії, щоб повернути до себе повагу

Так, американський посол Джеймс Гілмор зазначив, що існуюча ситуація на Донбасі і в Криму — це "шарада", яке з докучливою тривалістю веде російської керівництво.

"Прийшов час Росії кинути шараду, повернути повний контроль над Кримом Україні та вивести свої війська і техніку зі східної України. Тільки тоді він зможе повернути собі місце шановного члена суспільства націй", — сказав американський посол.

Гілмор додав, що "ні Сполучені Штати, ні Україна, ні який-небудь інший член цієї Постійної Ради не несуть відповідальності за конфлікт на сході України або за окупацію і передбачувану анексію Криму".

"Ми відкидаємо твердження Росії про те, що Москва поліпшила життя кримських татар та інших українців, які проживають в окупованому Росією Криму. З тих пір, як так звані "маленькі зелені чоловічки" вперше з'явилися в Криму в 2014 році, російський режим зробив рішучі кроки з обмеження прав кримських татар та інших українців, в результаті чого десятки тисяч людей покинули півострів", – йдеться у зверненні посла США.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава кримсько-татарського Меджлісу Мустафа Джемілєв розповів про причини візиту глави держави Володимира Зеленського в столицю Туреччини до президента Реджепа Ердогана, який стався ще минулого літа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини