Австрія запровадила суворі обмеження для нещеплених: що під забороною

Діятиме чотиритижневий перехідний період, протягом якого одна вакцинація нададуть доступ до місць, доступ до яких нещепленим буде заборонено.

Влада Австрії прийняла рішення запровадити суворі заборони для тих, хто досі не вакцинований проти коронавірусу. Тепер навіть одна доза вакцини проти COVID-19 не може надавати право на відвідування кафе, ресторанів та салонів краси. Таке право може бути лише у тих, хто пройшов повний курс вакцинації. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише France 24.

Крім того, нещепленим громадянам Австрії суворо заборонено поселятися в готелях та відвідувати їх, беручи участь у заходах. Також не можна відвідувати збори, кількість людей на яких перевищує 25 осіб. Нові правила починають діяти з понеділка.

При цьому влада Австрії робить поблажку для тих, хто з якихось причин не встиг зробити другу дозу вакцини. Для отримання повного курсу вакцинації буде відведено 4 тижні. У цей чотиритижневий перехідний період австрійці, які отримали один укол, зможуть жити повсякденним життям. Ну, а для тих, хто не має жодної дози вакцини, суворі заходи почнуть діяти з понеділка.

Передувало посиленню обмежень рішення офіційного Відня посилити боротьбу з пандемією запровадженням суворих обмежень. Причина такого рішення полягає в тому, що в Австрії знову почали фіксувати стрімке зростання заражень коронавірусом. Показники одні із найвищих за весь час пандемії, тому влада вирішила знову посилювати карантинні заходи.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Україні набули чинності нові правила пасажирських перевезень через посилення карантину. Стало відомо, кого покарають за порушення правил перевезень та які будуть штрафи.