Бити по РФ потрібно не завтра, а ще вчора: Європарламент звернувся із закликом до країн ЄС

Європарламент ухвалив резолюцію із закликом до країн ЄС негайно зняти всі обмеження на удари України в глиб РФ

Сьогодні Європарламент підтримав резолюцію із закликом до країн блоку якнайшвидше зняти всі обмеження на удари України вглиб території Росії. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві прес-служби Європарламенту.

Зазначається, що за резолюцію проголосували 425 депутатів, проти – 131, ще 63 утрималися.

У резолюції депутати Європарламенту вимагають від країн Євросоюзу зняти нинішні обмеження, які заважають Україні використовувати західні системи озброєння проти законних військових цілей у Росії.

Європаралментарії звертають увагу на важливий момент, що якщо й надалі діятимуть обмеження, то це поставить Україну у становище, коли вона не зможе ефективно оборонятися. У результаті Україна буде вразливою до нападів на своє населення та інфраструктуру.

Парламент наголошує, що обмежені постачання боєприпасів та обмеження на їх використання можуть звести нанівець вплив зусиль, докладених на сьогодні, та висловлює жаль з приводу зменшення обсягів двосторонньої військової допомоги Україні з боку країн ЄС.

Депутати Європарламенту також повторно закликали держави-члени виконати своє зобов'язання до березня 2023 року поставити Україні мільйон боєприпасів, а також натиснути на свої уряди для того, щоб прискорити постачання зброї, систем протиповітряної оборони та боєприпасів, включаючи ракети Taurus.

Вони також підтвердили свою позицію, що всі країни ЄС та союзники по НАТО мають колективно та індивідуально взяти на себе зобов'язання щодо щорічної військової підтримки України у військовому плані у розмірі не менше ніж 0,25% свого ВВП.

Крім того, резолюція закликає держави-члени ЄС продовжувати та розширювати санкційну політику Ради ЄС проти Росії, а також країн-сателітів Кремля, таких як Білорусь, а також організацій, що не входять до ЄС, але надають Росії військові технології та технології подвійного призначення. Євродепутати засудили недавню передачу Іраном балістичних ракет Росії та закликали до посилення санкцій проти Тегерана та Північної Кореї за їхню участь у підтримці війни Росії проти України.

Вони також заявили, що потрібно включити до списку санкцій ЄС якнайбільше китайських фізичних та юридичних осіб. Також Європарламент звернув увагу на те, що потрібно запроваджувати жорсткіші покарання для країн та організацій, які сприяють тому, що РФ обходить санкції та продовжує утримувати свою економіку на плаву.

Читайте також на порталі "Коментарі" - посол ЄС назвала міста, яким буде найважче цієї зими.