Борреля обурили слова Трампа: що заявив республіканець

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель не вважає, що Європа недостатньо допомагає Україні

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель відповів на озвучені кандидатом у президенти США від Республіканської партії тези про недостатню участь Європи у допомозі Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Укрінформ", цитуючи заяву Дональда Трампа.

Топ-дипломат Євросоюзу вважає, що допомога, яку об'єднана Європа надала Україні після початку російського повномасштабного вторгнення, не є малою.

"Я чув одного з американських кандидатів, який сказав – європейці не роблять свою частину. Добре, але все, що ми робимо для України – у військовому, економічному, фінансовому, гуманітарному вимірах, – це більше за вас (американців – ред.). Це вже понад 130 мільярдів євро", – наголосив Жозеп Боррель.

Чиновник нагадав, що військова частина наданої країнами ЄС допомоги становить 45 мільярдів євро, що менше за те, що надають США, але в той же час "не є малою сумою".

Крім того, топ-дипломат ЄС зазначив, що у політичному вимірі ЄС надав Україні статус країни-кандидата та перспективу членства, що, за словами Борреля, було "немислимим" до початку повномасштабної російської війни.

Жозеп Боррель підкреслив, що зараз Європейський Союз надає Україні величезну допомогу, приймаючи майже п'ять мільйонів біженців.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Трамп неодноразово стверджував, що Росія не зважилася б розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, якби він обіймав посаду президента США. Він також неодноразово заявляв, що готовий вести переговори щодо припинення бойових дій, якщо знову стане господарем Білого дому.

Тепер Дональд Трамп загрожує тим, що у разі своєї перемоги на виборах він скоротить чи повністю припинить допомогу Києву.