Головна Новини Світ ЄС Чехія вводить нові правила щодо в’їзду іноземців
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія вводить нові правила щодо в’їзду іноземців

Чехія вводить темно-червону зону, в якій опиниться і Україна

4 лютого 2021, 13:40
Поділіться публікацією:

З завтрашнього дня, 5 лютого, у Чехії діятимуть нові правила в’їзду для іноземців. Про це повідомляє Radiosvoboda.

Чехія вводить нові правила щодо в’їзду іноземців

З 5 лютого зміняться правила в'їзду українців до Чехії. Фото: cdn.iz.ru

Окрім червоної, помаранчевої й зеленої зони, діятиме ще темно-червона зона. Сюди входитимуть держави з високим ризиком інфікування коронавірусом. Відтак в цій зоні опиняться Іспанія, Фінляндія, Велика Британія, Греція, Норвегія, Фінляндія, Ісландія. В новій зоні опиниться і Україна.

Як українцям потрапити до Чехії?

Щоб перетнути кордон країни, українським громадянам потрібно показати сертифікат про негативний результат тесту на коронавірус, зроблений не пізніше, ніж за 48 годин до прибуття. Окрім того, на кордоні потрібно буде заповнити спеціальний формуляр. По прибуттю, навіть якщо ви показали негативний результат тесту, доведеться 10 днів пробути на карантині.

Проте тривалість карантину можна скоротити. Для цього потрібно зробити в Чехії додатковий тест на COVID-19 за свій кошт.

Всі заходи створені аби убезпечити громадян Чехії та здорових туристів. Окрім того, влада країни побоюється поширення нових мутацій коронавірусу.

Нагадаємо, що у зразках нового британського штаму коронавірусу вчені змогли виявити нову мутацію, яка може дозволяти COVID-19 уникнути захисту від антитіл, тим самим вплинувши на вакцинацію. Фахівці виявили нову мутацію в, як мінімум, одинадцяти зразках штаму захворювання з Британії. Також стало відомо, що деякі з цих зразків могли придбати цю мутацію самостійно, замість того, щоб поширюватися від одного випадку.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що Україна вже пережила пік захворюваності на коронавірусну інфекцію. Більш того, є можливість уникнути третьої хвилі епідемії. Як це зробити, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини