Чи отримає Україна прибутки від активів РФ: стало відомо про вагому перешкоду

Угорщина блокує передачу Україні прибутків від російських активів

Угорщина блокує передачу Україні доходів від заморожених російських активів Україні.

Відповідну інформацію виданню Financial Times повідомили обізнані джерела у структурах ЄС.

Як відомо, держави Євросоюзу планували відправляти близько 2 млрд євро на рік Україні за рахунок доходів від російських активів (190 мільярдів євро), які зберігаються в депозитарії в Бельгії.

Відповідне рішення країни ЄС збиралися ухвалити одноголосно, проте Угорщина виступила проти, не наклавши водночас вето на документ, пише Financial Times.

Джерело видання розповіло, що "наразі вони (угорці – ред.) блокують усе, що пов'язано з військовою підтримкою України".

За словами джерела FT, Будапешт має намір блокувати виділення коштів Києву щонайменше до виборів до Європарламенту, які пройдуть у червні цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що точність деяких західних ракет, переданих Україні, знизилася в 10 разів через роботу російських РЕБів. Як пише The Washington Post з посиланням на конфіденційні українські оцінки, після того, як рівень точності деяких видів американського озброєння значно знизився, Київ припинив їхнє використання. Зокрема, йдеться про озброєння, яке має супутникове наведення — снаряди Excalibur і системи HIMARS.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін боїться саміту миру, який в червні пройде у Швейцарії. "Путін не просто хоче зірвати саміт миру і багато що намагається для цього зробити. Він ще й боїться того, що може дати саміт. Світ здатен примусити Росію до миру та дотримання норм міжнародної безпеки", — заявив Володимир Зеленський.