Чи справді Путін хоче зірвати Саміт миру: у ЄС відповіли

У ЄС вважають, що, якби Путін не переживав через майбутній Саміт миру, то не намагався б усіма способами зірвати його

У ЄС підтвердили зусилля кремлівського диктатора Володимира Путіна, спрямовані на те, щоб підірвати ефективність запланованого у Швейцарії Саміту миру. Все це свідчить про страх Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив представник зовнішньополітичного відомства ЄС Петер Стано.

Чиновник зазначив, що ЄС повністю підтримує ідею мирного саміту і вважає його мету дуже важливою, "бо ми бачимо в ньому джерело натхнення для майбутнього мирного процесу".

Стано розповів, що ЄС інтенсивно працює з партнерами у всьому світі, щоб забезпечити найширше можливе представництво на події.

Говорячи про зусилля Росії щодо організації паралельної зустрічі, він сказав: "Спроба підірвати ефективність саміту (у Швейцарії – Ред.) паралельними заходами – це лише свідчить про те, як Путін боїться саміту".

"Ця важлива подія, ми працюємо з партнерами з України, зі Швейцарією та іншими, щоб забезпечити високий рівень представництва та найбільшу можливу кількість країн, які беруть у цьому участь. Для нас ця мирна подія року, дуже важлива для України, ми продовжуватимемо працювати для його успіху", – резюмував Стано.

Читайте також на порталі "Коментарі" - під час прес-конференції з прем'єр-міністром Бельгії Олександром Де Кроо президент України Володимир Зеленський заявив, що, побоюючись підсумків Саміту миру у Швейцарії, який організує влітку Україна, російський диктатор Володимир Путін вирішив влаштувати якусь "паралельну платформу".