Ердоган попросив у Путіна ще один шанс на переговори з Україною: подробиці

Ердоган провів телефонну розмову з Володимиром Путіним

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган знову поговорив телефоном з президентом РФ Володимир Путіним. Глави держав ще раз обговорили відновлення переговорів між Кремлем та Україною. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на CNN Turk.

Автори матеріалу пишуть, що під час розмови Ердоган попросив в очільника Кремля дати ще один шанс мирним переговорам з Україною. Президент Туреччини наголосив, що його держава може відіграти допоміжну роль у відновленні діалогу між державами.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чи є шанс, що режим Путіна буде зметений самим же суспільством. У традиційному вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський вкотре звернувся до росіян із закликом уникати мобілізації та боротися за своє, а не лізти на нашу землю, в нашу душу і нашу культуру. Політолог, викладач Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка, експерт з міжнародної політики Петро Олещук вважає звернення президента України до росіян – логічним та правильним. Як з погляду формулювань, так і з погляду тональності. Він упевнений, що мобілізація – жест розпачу путінського режиму, який неминуче означає його стратегічний крах та розпад. Експерт Українського інституту політики Владислав Дзівідзінський звертає увагу, що такі заяви Зеленського є системними. Жодна влада не вічна, як не вічна і жодна імперія, наголошує Владислав Дзівідзінський. Прогнозуючи, що у період від півроку до п'яти років у РФ відбудуться серйозні зміни. Владислав Дзівідзінський зазначає, що мобілізація частково протверезила російське суспільство. Воно почало боятися загинути в Україні в ім'я імперської політики Кремля.