Головна Новини Світ ЄС ЄС додав 500 млрд для підтримки країн, постраждалих від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС додав 500 млрд для підтримки країн, постраждалих від COVID-19

Бюджет програми складе 1,350 мільярда

10 грудня 2020, 16:41
Поділіться публікацією:

Європейський центральний банк вирішив у четвер, 10 грудня, посилити й розширити свою основну програму з підтримки країн, економіка яких постраждала через пандемію коронавірусу. Про це пише Le Figaro.

ЄС додав 500 млрд для підтримки країн, постраждалих від COVID-19

Програма зворотного викупу приватного і державного боргу (PEPP), яку запустили в березні під час першої хвилі COVID-19, була продовжена на дев'ять місяців до березня 2022 року. Бюджет програми складе 1,350 мільярда, тобто він збільшений на 500 мільярдів.

Кредити банкам на пільгових умовах продовжені до грудня 2021 року, щоб уникнути збільшення заборгованостей. Раніше планувалося припинити надання кредитів в червні 2021 року. Надані організаціям пільгові умови за поточними кредитами також продовжені до червня 2022 року.

"Рада буде як і раніше готова коригувати свої інструменти, якщо це необхідно, перед обличчям невизначеності, що зберігається відносно динаміки пандемії й появи вакцин", — додали в установі.

Нагадаємо, сьогодні лідери Євросоюзу мають намір узгодити санкції щодо Туреччини через суперечку з Грецією і Кіпром про енергоресурси. Відзначено, що введення жорстких заходів відклали до березня.

Європейський Союз також опублікував список "екстрених заходів" у сфері рибальства, безпеки польотів, автомобільного і повітряного транспорту на випадок, якщо йому не вдасться укласти торговельну угоду Brexit зі Сполученим Королівством.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Брюссель почне вакцинацію в січні, після того як вакцина буде схвалена Європейським агентством з лікарських засобів..



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини