ЄС розширив заборону для Росії: про що йдеться

ЄС розширив заборону на польоти над своєю територією для Росії

У новому пакеті санкцій проти Росії, про ухвалення якого стало відомо у понеділок, 24 червня, міститься розширення заборони на польоти над територією Євросоюзу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

Як зазначили у Раді ЄС, заборона на посадку на території ЄС, зліт з неї та проліт над нею тепер поширюється і на повітряні судна, що літають поза розкладом, якщо місце та час зльоту чи посадки, наприклад, під час польоту до місця відпустки чи на ділову зустріч, фактично визначають російські фізичні чи юридичні особи, структури чи органи.

Крім того, на запит уповноважених органів країн ЄС оператори зобов'язані надавати їм інформацію про рейси, що йдуть поза розкладом, включаючи відомості про власників повітряних суден та, можливо, їх пасажирів.

Новий санкційний пакет також передбачає розширення заборони перевезення товарів автотранспортом на території ЄС, включаючи транзитні перевезення, на перевізників з ЄС, від 25% частки в яких належить російським фізичним або юридичним особам.

Читайте також на порталі "Коментарі" – візит російського диктатора Володимира Путіна до Китаю минулого місяця допоміг забезпечити обидві країни платіжними альтернативами для обходу санкцій. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що після візиту Путіна до прикордонних регіонів Китаю було створено спеціально уповноважені банки, які дозволяють російським фірмам відкривати рахунки нерезидентів. Цей крок став важливішим після того, як проти шанхайської філії російського ВТБ банку було введено санкції. Що призвело до звуження можливостей російсько-китайської торгівлі, адже це була єдина філія російського банку в Китаї.

Також видання "Коментарі" повідомляло – флоту нафтових танкерів РФ наразі санкції не страшні: як Кремль знайшов вихід.