Естонія приєдналася до країн, які посилили карантин

Влада заявляє, що навіть при посиленні карантину люди зможуть продовжити звичний спосіб життя

Естонія вводить додаткові обмеження, через швидке поширення COVID-19.

Уряд Естонії розпорядився ввести додаткові заходи, яких повинні дотримуватися громадяни під час відвідування магазинів, торгових центрів, закладів громадського харчування і розважальних та публічних місць.

З наступного вівторка, 16 листопада, заклади харчування повинні бути закриті з півночі до 6 ранку, але продавати їжу на винос дозволено.

В країні введуть правило 2+2, згідно з яким в громадських місцях разом може перебувати не більше двох осіб на відстані двох метрів від інших людей. Але обмеження не поширюється на сім'ї, персонал і місця надання послуг, такі як аптеки, банки, салони краси, і т.п.

Для закладів громадського харчування, культурних і розважальних установ пом'якшили умови. Тепер дозволяється збиратися до десяти осіб. По-іншому це правило називається 10+2. Обмеження не поширюється на персонал і сімейні компанії.

Для заходів зі стаціонарними посадочними місцями й надалі буде застосовуватися вимога 50-відсоткової посадки. Залишатися відкритими для відвідувачів після 12 ночі можуть театри, кіно, концертні зали з посадочними місцями.

Влада заявляє, що таким чином, навіть при введенні обмежень, люди зможуть продовжити звичний спосіб життя. Також підприємці зможуть продовжити свою діяльність і отримувати стабільний прибуток.

Видання "Коментарі" повідомляли, що Італійські лікарі закликають ввести національний локдаун в країні.