Головна Новини Світ ЄС Європарламент затвердив Бюджет ЄС на на наступні 7 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Європарламент затвердив Бюджет ЄС на на наступні 7 років

Європейський союз ЄС виділив 1,074 трильйона євро на 2021-2027 роки

17 грудня 2020, 08:10
Поділіться публікацією:

Європейський парламент затвердив семирічний бюджет Євросоюзу. Відбулося це на пленарній сесії в середу 16 грудня у Брюсселі. Дану інформацію повідомляє сайт Європарламенту.

Європарламент затвердив Бюджет ЄС на на наступні 7 років

Затверджено Бюджет ЄС на 2021 - 2027 роки. Фото: kurs.com.ua

Бюджет підтримали 548 євродепутатів, 81 -  проголосували "проти", 66 осіб утрималися від голосування.

На найближчі сім років ЄС виділив 1,074 трильйона євро.

На період 2021-2027 років Європарламент надасть додатково 15 мільярдів євро на десять ключових програм Євросоюзу. Серед них наукові дослідження, "зелена економіка", цифровий перехід, охорона здоров'я.

При створенні Бюджету не забули і про сьогоднішню найглобальнішу проблему та включили фонд відновлення економіки від наслідків пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, що раніше основний фінансовий план Європейського союзу був провалений. Прийняти документ не дозволили Польща та Угорщина — представники цих країн наклали вето, заблокувавши тим самим, його прийняття. 

Польські та угорські представники пояснили своє рішення тим, що крім фінансової частини в документі сказано про створення механізму контролю за дотриманням принципів верховенства права в державах-членах Євросоюзу.

Сат "Коментарі" раніше повідомляв, що в Євросоюзі в терміновому порядку вирішили схвалити вакцину Pfizer. Очікується, що рішення щодо препарату озвучать до настання католицького Різдва — 23 грудня. Вже з 26 грудня намічений старт масової прищепної кампанії на території Німеччини. Також наголошується, що німецький міністр охорони здоров'я Йенс Спан частково підтвердив цю інформацію. Водночас він не зміг назвати точну дату старту вакцинації, але припустив, що вона почнеться протягом чотирьох днів після схвалення препарату.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини