Головна Новини Світ ЄС Євросоюз може заблокувати поставки вакцини від коронавіруса до Великобританії
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз може заблокувати поставки вакцини від коронавіруса до Великобританії

Вакцина Pfizer, поставки якої можуть бути заблоковані, виробляється на території Євросоюзу

29 січня 2021, 10:34
Поділіться публікацією:

У Європі набирають обертів "вакцинні війни". Представники Євросоюзу заявляють, що уряд ЄС будуть використовувати всі законні способи, щоб зберегти поставки вакцин в країни-члени Євросоюзу, але не виключають можливість блокування поставок вакцини Pfizer в інші країни, зокрема, до Великої Британії.

Євросоюз може заблокувати поставки вакцини від коронавіруса до Великобританії

Вакцина Pfizer / фото РБК

Такий висновок можна зробити виходячи з тексту листа президента Ради Європи Шарля Мішеля, яке стало надбанням ЗМІ. У листі сказано, що Брюссель вивчає "термінових заходів щодо забезпечення ефективного виробництва і поставок вакцин для нашого населення".

Так звані "вакцинні війни" були спровоковані тим, що AstraZeneca гарантувала поставки до Великобританії, одночасно затримуючи поставки в ЄС через виробничі проблеми, стверджуючи, що контракт був підписаний пізніше.

У відповідь пан Мішель сказав, що вивчаються надзвичайні заходи для блокування експорту, в тому числі вакцини Pfizer, на яку в Великобританії замовлено 40 мільйонів доз.

Конфлікт, який пішов за заявою ЄС про деякі вакцинах, вироблених в Великобританії, розгорівся на тлі окремої суперечки з приводу постанови Німеччини про те, що вакцину AstraZeneca слід вводити тільки особам молодше 65 років.

Як повідомляв портал "Коментарі", Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відреагував на прогноз видання The Economist щодо доступу України до вакцин від коронавірусної інфекції. Міністр вкотре підтвердив, що вакцинація розпочнеться в наступному місяці. За його словами, МОЗ розраховує, згідно з національним планом вакцинації, дати безкоштовний доступ до вакцини понад 29 мільйонам громадян. В першу чергу на себе випробують щеплення від коронавірусної інфекції медичний персонал, лікарі, медпрацівники, потім люди старшого віку, які перебувають в зоні ризику, потім всі інші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини