Євросоюз передав Україні технічні засоби для захисту від повеней

Літак доставив в Україну насоси, намети, електрогенератори та рятувальне обладнання

Україна отримала допомогу від Євросоюзу для боротьби з повінню. Екстрена технічна допомога була надана за допомогою Європейського механізму цивільної оборони. Про це заявив офіційний представник Єврокомісії Ерік Мамер.

"ЄС надав екстрену допомогу Україні для боротьби з катастрофічною повінню на заході країни через Європейський механізм цивільної оборони. Зафрахтований урядом Італії літак доставив в Україну насоси, намети, рятувальне обладнання, електрогенератори", - повідомив чиновник.

Ця техніка доповнить засоби, які раніше в Україну направила Швеція. Зокрема, шведська влада передала захисні бар'єри для блокування розливів. Європейці також допомагають у боротьбі зі стихійним лихом експертними рекомендаціями.

Як повідомляв портал "Коментарі", Кабінет міністрів України виділив 754 млн грн з резервного фонду для надання допомоги жителям західних областей, що постраждали від повеней. Про це стало відомо у ході засідання уряду. Як заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, гроші виділяються на боротьбу з наслідками надзвичайної ситуації на території Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської і Львівської областей.