Фіцо з натяком на війну в Україні розповів, кого підтримав на євровиборах

Прем'єр Словаччини проголосував у лікарні на євровиборах

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який поновлюється після замаху на нього минулого місяця, віддав голос на виборах до Європарламенту. Як передає портал "Коментарі", про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Фіцо повідомив, що голосував у лікарні, оскільки "ці вибори також важливі".

"Треба голосувати за євродепутатів, які підтримуватимуть мирні ініціативи, а не продовження війни", – написав Роберт Фіцо.

Прем'єр Словаччини також заявив, що згода західних країн на застосування Україною західної зброї для атаки цілей на території Росії – це "лише доказ того, що великі західні демократії хочуть не миру, а ескалації напруги з РФ, яка обов'язково станеться".

"Як прем'єр-міністр Республіки Словаччина, я не втягуватиму Словаччину в жодні подібні військові пригоди і в межах наших малих словацьких можливостей, я зроблю все, щоб світ став пріоритетом перед війною", – заявив Фіцо.

Вранці у суботу голосування на виборах до Європарламенту розпочалося у Латвії, Словаччині та на Мальті. У другій половині дня голосування розпочалося в Італії.

Нагадаємо, словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо, який у середині травня зазнав замаху, 5 червня опублікував перше з того моменту звернення, де оголосив про наміри за кілька тижнів повернутися до роботи.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з 6 по 9 червня відбуваються вибори до Європарламенту. Тим часом у Європі піднімають голови авторитаристи та праворадикали. Про те, що націоналістичні ідеї ставлять демократію під загрозу, каже президент Франції Еммануель Макрон. Він також закликає продовжувати підтримувати Україну у боротьбі проти російської агресії. Щодо посилення цієї підтримки всередині демократичного світу теж не все гаразд. Так, Німеччина та США нібито опираються планам низки європейських країн щодо захисту частини неба України від ракетних ударів РФ. Тривають дискусії та щодо зняття обмеження на заборону України бити по РФ західною зброєю. Чи готовий демократичний Захід радикальніше реагувати на виклики? Які варіанти розвитку подій, у тому числі у ракурсі виборів до Європарламенту та підтримки України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.