Головна Новини Світ ЄС Громадяни Євросоюзу вимагають заборонити використання біометрії для стеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Громадяни Євросоюзу вимагають заборонити використання біометрії для стеження

Нова ініціатива від громадян ЄС буде розглянута протягом року

7 січня 2021, 18:44
Поділіться публікацією:

Сьогодні Європейська комісія вирішила зареєструвати Європейську громадянську ініціативу (ECI) під назвою "Ініціатива громадянського суспільства щодо заборони практики масового біометричного спостереження". Організатори ECI закликають Комісію запропонувати правовий акт, який назавжди припинить невибіркову і довільно цілеспрямоване використання біометричних даних способами, які можуть привести до масового стеження або будь-якому неправомірному втручанню в основні права.

Громадяни Євросоюзу вимагають заборонити використання біометрії для стеження

Громадяни Євросоюзу проти біометрики

Комісія вважає, що ECI є допустимою з юридичної точки зору, оскільки відповідає необхідним умовам, і тому вирішила зареєструвати її. Комісія не проаналізувала сутність запропонованого документа на даному етапі.

Після сьогоднішньої реєстрації ECI організатори можуть почати протягом наступних 6 місяців процес збору підписів на підтримку. Якщо ECI отримає 1 мільйон заяв про підтримку протягом 1 року як мінімум від 7 різних держав-членів, Комісія повинна буде відреагувати протягом 6 місяців. Комісія може вирішити, чи слідувати прохання чи ні, і в обох випадках буде потрібно пояснити її мотивацію.

Європейська громадянська ініціатива була представлена ​​разом з Лісабонським договором як інструмент визначення порядку денного в руках громадян. Офіційно вона була запущена в квітні 2012 року. З початку Ініціативи Комісія зареєструвала в цілому 76 цивільних ініціатив і відхилила 26 ініціатив, оскільки вони не задовольняли необхідним умовам.

Як повідомляло видання "Коментарі", Європейська комісія готує судовий позов проти Apple.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини