Ізраїль змінив правила в'їзду для українців

Крім того, за 72 години до подорожі пасажиру необхідно отримати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус

В Ізраїлі почали діяти оновлені правила для в'їзду громадян з країн з підвищеним ризиком захворюваності коронавірусів, також і для українців.

Про це йдеться на сайті посольства України в Ізраїлі.

Що тепер потрібно буде зробити українцям для того, щоб відвідати Ізраїль?

1. Подати заявку на в'їзд в ізраїльське дипломатичної або консульської установи або ж до Управління з питань народонаселення та імміграції.

2. За 72 години до подорожі отримати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус.

3. По прибуттю до Ізраїлю зробити додатковий ПЛР-тест.

4. Мати при собі медичний страховий поліс, який покриває витрати в разі захворювання COVID-19.

Нагадаємо, до "червоній" зоні карантину в Україні додалися ще два регіони - Запорізька та Хмельницька області. Обмеження в них почнуть діяти з п'ятниці. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

Так, сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Було вирішено з 9 квітня 2021 року встановити "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу на території Запорізької та Хмельницької областей. Тому в зазначених регіонах діятимуть найсуворіші обмежувальні протиепідемічні заходи.

В Україні відновили показники регіонів по захворюваності коронавірусів. Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я, в 21 з 25 регіонів перевищено епідеміологічний поріг захворюваності Covid-19. У "червоній" зоні продовжують перебувати 11 регіонів: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області. Відзначимо, що згідно з даними МОЗ, в "червону" зону потрапляють регіони, де протягом трьох днів перевищені два або більше показника.