Коли Росія атакує ЄС: прогноз дипломата

Росія розглядає ЄС як мішень для атаки

Російська влада готує військове вторгнення у країни Європейського Союзу, це може статися не пізніше 2025 року. Таку думку в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив український дипломат Роман Безсмертний, передає портал "Коментарі".

На думку дипломата, Польща усвідомлює загрозу з боку РФ, а напад можливий, коли у США влада буде переходити від Джо Байдена до новообраного президента.

"Для Польщі давно було зрозуміло, що являє собою Москва, але цей випадок з ракетою абсолютно чітко вказав на те, що Європа є мішенню. Про це писав і Bild, що взимку 2024-го, до 2025-го відбудеться напад Росії на європейські держави. Напад можливий в момент, коли після виборів в США у Вашингтоні буде перехід від одного президента до новообраного", - розповів Роман Безсмертний.

Дипломат відзначив, що, знаючи російську дипломатію та розуміючи її інструменти дії, дві російські ракетні атаки на Україну в кінці минулого та на початку цього року - це підтвердження тез, що росіяни готові атакувати європейські держави.

"Обстріли не випадково співпали з тезами, які з’явилися в західній пресі, про те, що Путін дає сигнали про якісь переговори. Це те, що іменується примусовою силою до дипломатії. Саме так це треба трактувати", - додав Роман Безсмертний.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що офіційні особи Білого дому та Пентагону попередили, що США скоро не зможуть утримувати українські батареї Patriot з ракетами-перехоплювачами, вартість яких може становити 2-4 млн. доларів за штуку. Коли 4 травня була збита перша російська балістична ракета, всі були дуже здивовані, але після цього довіра до обладнання зросла.