Латвія змінила правила для заробітчан

Держава зробить тест на коронавірус своїм коштом, якщо роботодавці платять за працівника податки в бюджет

У Латвії трудових мігрантів зобов'яжуть здавати тест на коронавірус. Влада країни змінила порядок контролю за поширенням коронавірусної інфекції, передбачивши обов'язкове тестування для трудових мігрантів, що прибувають в країну. Про це, у вівторок, 28 липня, повідомляє видання Delfi.

Видання повідомляє, що починаючи з першого серпня трудові мігранти, які прибувають в Латвію з країн високого ризику зараження, в тому числі діячі культури, повинні будуть здати два тести на коронавірус (другий - через 5-7 днів після першого). До отримання другого негативного результату необхідно буде залишатися на самоізоляції.

Відповідне рішення у вівторок було прийняте на засіданні уряду Латвії.

При цьому, влада Латвії буде оплачувати проходження тестування не у всіх випадках. Іноземні громадяни зможуть пройти тест коштом держави, якщо за них платить податки певне підприємство в країні. В інших випадках тест потрібно буде оплачувати самостійно.

Всього з початку пандемії в Латвії зроблено 193 445 тестів на коронавірус, виявлені 1220 інфікованих. Одужали 1052 людини, померла 31 людина.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Україні тестують чотири препарати для лікування коронавірусу.