Головна Новини Світ ЄС Лідери Євросоюзу не можуть узгодити план відновлення економіки: у Макрона не витримали нерви
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідери Євросоюзу не можуть узгодити план відновлення економіки: у Макрона не витримали нерви

На четвертий день безплідних переговорів лідер Франції Еммануель Макрон погрожував залишити саміт і вдарив кулаком по столу

20 липня 2020, 14:58 comments1256
Поділіться публікацією:

Сьогодні вже четвертий день поспіль триває саміт у Брюсселі, де лідери країн Євросоюзу намагаються знайти єдиний спосіб відновлення зовнішньої економіки після затяжної кризи у зв'язку з пандемією. Про це передає агентство "Інтерфакс", посилаючись на брюссельські ЗМІ.

Лідери Євросоюзу не можуть узгодити план відновлення економіки: у Макрона не витримали нерви

Так, досі учасники саміту не можуть знайти угоди та суперечать один одному, в результаті чого виникають локальні конфлікти.

Наприклад, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив прем'єра Нідерландів Марка Рютте в особистій неприязні та спробі пов'язати фінансову допомогу з політичними питаннями. Нідерланди — одна з країн, яка була незадоволена розподілом субсидій і позик у фонді та наполягала на тому, щоб частка субсидій у пакеті допомоги була менше.

"Винен голландець... Я не знаю, чому він нас не любить", — вигукнув Орбан. Зі свого боку його підтримав болгарський лідер Бойко Борисов заявив, що Рютте поводиться "як поліцейський Європи".

Суперечки тривали до сьогоднішнього ранку, коли президент Франції Еммануель Макрон, зазвичай стриманий, кілька разів вдарив кулаками по столу і погрожував, що Франція залишить переговори. Напередодні він накинувся з критикою на канцлера Австрії Себастьяна Курца, який покинув аудиторію, де йшли переговори, щоб відповісти на телефонний дзвінок.

"Ви бачите? Йому все одно. Він не слухає інших, це погане ставлення. Йому аби догодити пресі", — емоційно висловився Макрон.

Спочатку він і його найближча соратниця канцлер Німеччини Ангела Меркель пропонували виділити у вигляді субсидій 500 млрд євро. Вже до вечора Макрон розлютився і щодо Рютте, заявивши, що Нідерланди після Brexit зайняли місце Великобританії, якій на самітах ЄС був властивий обструкціонізм, -  пише вже Politico.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український МЗС активно готується до саміту з ЄС, який заплановано на осінь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини