Мирна місія Орбана: ЄС готує спільну відповідь

У ЄС не готові миритися з візитом Орбана до Росії

Лідери країн Європейського Союзу готують спільну відповідь на вільну дипломатію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, намагаючись провести червону межу під його неоднозначним візитом до російського диктатора Володимира Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

ЗМІ, посилаючись на джерела, обізнані з ходом обговорення, вчора в кулуарах саміту лідерів країн НАТО у Вашингтоні неформальні групи лідерів ЄС обговорювали ідеї, включаючи спільний лист Віктора Орбану, в якому вони чітко висловлювали своє обурення та вимагали припинити його несанкціоновані зовнішньополітичні.

"Досить. Зараз багато роздратування та обговорень того, як відповісти", - сказав один із співрозмовників.

Другий співрозмовник сказав, що ще одна пропозиція – це скликати спеціальну зустріч міністрів у справах ЄС, присвячену виключно розгляду провин у Угорщині.

Більшість також підтримала юридичну оцінку, згідно з якою Орбан "поставив під загрозу" спільні цілі ЄС та порушив правила зовнішньополітичної "солідарності".

Читайте також на порталі "Коментарі" - під час саміту НАТО прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Два лідери обговорювали "мирну місію" глави угорського уряду. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в X-акаунті Орбана.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Віктор Орбан розповів, яке рішення Володимира Зеленського здивувало Володимира Путіна.