На Орбана намагалися здійснити напад: деталі

Опозиціонер Мартон Гєкіцький назвав Віктора Орбана зрадником Угорщини.

Угорський опозиціонер Мартон Гєкіцький намагався здійснити напад на прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана під час його виступу в Європарламенті. За словами члена опозиційної партії "Демократична коаліція", Орбан продався російському диктатору Володимиру Путіну.

Як повідомляє АР, 8 жовтня Віктор Орбан виступив на пресконференції у Європарламенті. Премʼєр-міністр Угорщини розповідав про плани під час головування Будапешту в Європейському Союзі.

У момент, коли Орбан говорив про негативне ставлення до мігрантів, активіст та член опозиційної партії "Демократична коаліція" Мартон Гєкіцький швидко побіг у бік угорського прем'єра, але був зупинений охороною, яка поклала його на підлогу.

Коли Гєкіцького виводили із зали він вигукнув, що Орбан зрадив країну і продався двом авторитарним лідерам – Володимиру Путіну та Сі Цзіньпіну.

"За скільки ви продали країну? За скільки ви зрадили країну, пане прем'єр-міністре? Він продався Путіну, він продався Сі Цзіньпіну", - заявив Гєкіцький.

Нагадаємо, що влітку Суд ЄС виніс вирок щодо порушень Угорщиною правил прийняття мігрантів та присудили штраф на 200 мільйонів. Орбан різко негативно відреагував на таке рішення заявивши, що ЄС більше піклується про нелегалів, ніж про своїх громадян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина пригрозила Європейському Союзу та вимагає зняти санкції, які були накладені на Будапешт через проблеми з порушенням правил щодо мігрантів.

Також "Коментарі" писали про рішення ЄС подати до суду на Угорщину через закон уряду Орбана про "захист суверенітету".