Не дамо більше грошей: хто в ЄС проти плану Єврокомісії виділити Україні 50 млрд євро

Віктор Орбан виступив проти плану Єврокомісії виділити Україні 50 млрд євро

Одіозний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти плану Єврокомісії щодо надання Україні більшої фінансової підтримки. Відповідну заяву Орбан зробив під час виступу в ефірі державного радіо у п'ятницю, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

"Зрозуміло одне, ми, угорці, ... не дамо більше грошей Україні, поки вони не скажуть, куди пішли попередні близько 70 мільярдів євро", – заявив угорський прем'єр.

За словами Орбана, Угорщина досі не отримала доступу до коштів із фонду, який фінансується за рахунок попереднього сумісного кредиту європейських країн.

Угорщина та Польща є єдиними членами ЄС, які не отримали коштів на відновлення, які Єврокомісія заблокувала через звинувачення в тому, що уряди цих країн завдають шкоди демократії та верховенству права.

Варто нагадати, 20 червня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн запропонувала виділити Україні 50 мільярдів євро фінансової допомоги у вигляді грантів та кредитів.

За словами фон дер Ляйєн, ця допомога забезпечить перспективу та передбачуваність для уряду в Києві, а також "стимулюватиме інших донорів активізуватися".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Угорщина категорично проти імпорту українського зерна: Віктор Орбан знайшов пояснення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Угорщина виступатиме проти євроінтеграції України, доки не буде вирішено проблему з правами нацменшин у Закарпатті. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.