Не може бути мови про мир з Путіним: ЄС відреагував на удари РФ по цивільним кораблям

ЄС розкритикував ті країни, які намагаються шукати миру з Путіним

Європейський Союз відреагував на збільшення ударів країни-агресора по цивільних кораблях, які перевозять українське зерно, закликавши зацікавлені країни посилити тиск на Москву з вимогою припинити ці дії. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час щоденного брифінгу у Брюсселі зробив представник ЄС Петер Стано.

Представник ЄС звернув увагу, що останніми днями російські війська збільшили атаки на цивільні судна, які перевозять українське зерно до Чорного моря.

Зокрема, перерахував він, 9 жовтня балістичними ракетами було вражено два кораблі, один з Панами, другий - з Палау, кілька днів тому було атаковано судно з Сент-Кітс та Невіс, минулого місяця Росія бомбила корабель із зерном для Єгипту, а перед цим - судно із Туреччини.

"Усі ці країни, які Путін називає дружніми", – наголосив Стано.

За його словами, всі ці дії відбуваються на додаток до того, що Росія продовжує знищувати українські зерносховища та портову інфраструктуру під час щоденних атак та продовжує викрадати українське зерно.

"Усі ці дії є кричущим порушенням міжнародного права і повинні бути припинені негайно. Це доводить, що Росія налаштована і надалі їсти своєю зброєю, наражаючи на ризик мільйони людей не в Україні чи Європі – а вразливих людей в Азії та Африці. І це путінська відповідь тим, хто каже, що мир із Путіним можливий", – наголосив представник ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" - вихід балістики: на Одещині оголошено повітряну тривогу.