Не все гладко: Туск зізнався, як насправді ЄС відреагував на план перемоги Зеленського

Прем'єр Польщі порадив дочекатися результатів виборів у США, щоб зрозуміли, наскільки буде реалізовано план перемоги України

Серед лідерів Євросоюзу немає консенсусу щодо оцінки плану перемоги, представленого у Брюсселі президентом України Володимиром Зеленським. Багато в чому його втілення залежатиме від результатів президентських виборів у США. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, повідомляє "РАР".

Під час спілкування з журналістами Дональд Туск зазначив, що "ніхто не очікував гармонії", оскільки країни ЄС мають різні підходи до членства України в НАТО, а запрошення до Альянсу було першим щодо перемоги України.

Дональд Туск визнав, що головною тезою плану Зеленського є питання членства України в НАТО і нагадав, що коли питання вступу України до Альянсу вперше постало, саме Польща виступала за "відкриття перспективи НАТО для України".

"Це не змінилося. У цьому плані ми солідарні з Україною", – сказав Дональд Туск.

За словами прем'єр-міністра, сьогодні важко оцінити, наскільки реалістичним є план Зеленського, оскільки багато залежатиме від результатів президентських виборів у США.

"Поки ми перебуваємо на етапі очікування на результати виборів у США, ніхто цього не приховує", – сказав Туск.

Глава польського уряду також додав, що стратегії, які містяться у плані Зеленського, будуть переоцінені після виборів у США.

Також читайте на порталі "Коментарі" - Зеленський відреагував на пропозиції обміну територій на членство в НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – наскільки реальним є виконання План перемоги: чи допоможе він закінчити війну.