Головна Новини Світ ЄС Немовляти є рознощиками Covid-19 - ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Немовляти є рознощиками Covid-19 - ЄС

Така заява змінила плани багатьох європейців, у яких законодавчо обмежена кількість "контактів" під час святкування Нового року та Різдва

24 грудня 2020, 17:52
Поділіться публікацією:

Бельгійський уряд оголосив, що немовлята теж вважаються "контактними особами", які можуть заразити людину коронавірусом. Така заява змінила плани багатьох бельгійців, у яких законодавчо обмежена кількість "контактів" під час святкування Нового року та Різдва. Про це пише The Brussels Times.

Немовляти є рознощиками Covid-19 - ЄС

Фото: из открытых источников

"Діти до 12 років вважаються "контактом" для обіймів", — сказав виданню Ів Стівенс з кризового центру.

"Правило про те, що діти до 12 років вважаються "контактами" для обіймів в приміщенні, можна застосувати й до немовлят", — пояснив Brussels Times співробітник інфолінії для консультацій з питань коронавірусу.

Це означає, що брати з собою дитину в гості на Різдво або в інший час заборонено — міра, що має далекосяжні наслідки для багатьох повсякденних ситуацій.

Наприклад, матері-одиначці з малюком не дозволять увійти в чужий будинок на Різдво, якщо тільки дитина не залишиться вдома. Якщо він є "контактною особою" матері, то бере участь при підрахунку загальної кількості "контактів" матері на даному заході.

Ця незрозуміла для українців схема діє не тільки в Бельгії. Уряд встановлює обмежену кількість "контактних" осіб, з якими може взаємодіяти людина, щоб уникнути поширення коронавірусу. Таке обмеження більш ніж підтвердило свою ефективність, як показало зменшення кількості заражених в Бельгії за останні місяці.

Нагадаємо, сьогодні ЄС і Великобританія уклали торговельну угоду Brexit через рік переговорів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Бельгії прийняли новий закон про вакцинацію, який викликав хвилю критики в ЄС.















Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини