Новообрана прем'єр Швеції відмовилася від посади за кілька годин після призначення

Пізніше Магдалена Андерссон сказала, що сподівається знову стати прем'єр-міністром як лідер однопартійного уряду

Перша в історії Швеції жінка прем'єр-міністр подала у відставку лише за кілька годин після свого призначення. Про це повідомляє британська телерадіокомпанія ВВС. Лідер соціал-демократів Магдалена Андерссон у середу очолила уряд країни, проте за кілька годин подала у відставку після того, як її соратник з коаліції пішов з уряду, а її бюджет не отримав підтримки. Натомість парламент проголосував за бюджет, складений опозицією, до якого входять праві, які виступають проти мігрантів.

Партія зелених, яка є партнером по коаліції, заявила, що не може ухвалити бюджет, "розроблений спільно з ультраправими". Згодом Андерссон сказала, що сподівається знову стати прем'єр-міністром як лідер однопартійного уряду.

"Існує конституційна практика, згідно з якою коаліційний уряд має піти у відставку, коли йде одна партія", - заявила Андерссон.

Нагадаємо, уряд Швеції почне вивчати можливість переходу країни на цифрову валюту, що стане важливим кроком для самого безготівкового суспільства в світі. Міністр фінансових ринків Пер Болунд сказав, що огляд, розпочатий у п'ятницю, як очікується, буде завершено до кінця листопада 2022 року. Справу очолить Анна Кінберг Батра, колишній голова фінансового комітету Riksbank. Швеція — одна з перших країн світу, яка розглядає можливість запровадження цифрової валюти. Її центральний банк вже запускає пілотний проєкт з Accenture Plc із впровадження електронної крони, заснованої на тій же технології блокчейн, яка лежить в основі цифрових валют, таких як біткойн.