Орбан має нові "миротворчі ініціативи": коли вони будуть оприлюднені

Орбан заявив, що «ескалації» в Україні вдалося б уникнути, якщо в ЄС дали добро на його «мирний план»

Угорський прем’єр Віктор Орбан повідомив, що його так звана "миротворча місія", над якою він працював протягом всього літа, ще не завершена. Більше того, він пообіцяв скоро показати "нові переконливі ініціативи".

Зокрема, Орбан нагадав, що після своїх поїдок до України та Росії направив лідерам Європейського Союзу свій так званий "мирний план".

"Я написав, що якщо б ми зробили певні речі на початку липня, то могли б запобігти ескалації цього конфлікту в наступні два-три місяці. Зараз, якщо порівняти ситуацію на початку липня з нинішньою, на початку вересня, то все набагато гірше, ніж було тоді", - вважає він.

Крім того, Орбан зауважив, що його "миротворча місія" все ще не завершена.

"Я працював над нею все літо, ми працюємо на міжнародному рівні. З'являться нові переконливі ініціативи, деякі з них можна буде побачити вже у вересні. Потрібно працювати над цим", – додав Орбан.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що вся так звана миротворчі Орбана полягає в негайному припинені бойових дій по лінії зіткнення. Він ніколи не говорив про повернення Україні територій, які окупувала Росія.

Втім, як відомо, в ЄС не сприймають так звані миротворчі ініціативи Орбана, і не бачать ні його, ні Угорщину серед посередників у врегулюванні військового конфлікту в Україні. Європейці вважають, що ефективними посередниками могли в стати Індія та Китай. Але проблема в тому, що Індія не хоче бути таким посередником, а Китай не ж нейтральною країною і виступає на боці Росії. Окрім того, обидві країни активно закуповують в РФ енергоносії і сумнівно, що вони вирішать відмовитися від цього.