Орбана нажахали плани України: закликав до негайних переговорів з РФ

Орбана налякала інформація про те, що нібито Україна може відновити свій ядерний потенціал

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив сумніви щодо плану перемоги, запропонованого президентом України Володимиром Зеленським, зазначивши, що цей план нібито не принесе успіху. Ба більше, Орбана насторожують альтернативи, про які згадав Зеленський.

Зокрема, в інтерв'ю державному радіо Угорщини, яке цитує видання Index, Орбан заявив, що, на його думку, конфлікт неможливо вирішити на полі бою. Саме тому він закликав Київ негайно розпочати переговори з Росією, підкресливши, що війна має бути завершена шляхом дипломатії.

"Треба сідати за стіл переговорів… Хороша ідея – не воювати, припинити вогонь і закінчити війну", – сказав Орбан.

Окрім того, угорський прем'єр також зазначив, що його тривожить заява Зеленського про те, що в України є дві можливості – ядерна зброя або вступ до НАТО, і Київ обирає членство в Альянсі. Орбан визнав, що можливо, були непорозуміння через переклад, проте йому не здається, що Україна прагне стати ядерною державою.

"Але така імовірність жахає. Такий існуючий, неіснуючий український план наганяє панічні хвилі по всій Європі", - заявив Орбан.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що президент України Володимир Зеленський повідомив про деталі розмови з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом. За його словами, Україна обирає НАТО, проте у разі блокування руху до Альянсу українським захистом стане власна ядерна зброя. У цьому контексті Зеленський згадав також "Будапештський меморандум", згідно з яким Україна віддала свою ядерну зброю в обмін на гарантії безпеки.

Також "Коментарі" розповідали , що видання Bild повідомило про те, що Україна нібито може протягом кількох тижнів виготовити ядерну бомбу, оскільки має для цього необхідні знання та технології. Однак, президент Володимир Зеленський спростував інформацію про те, що Україна готується відновити ядерний потенціал.