Польща вперше за три місяці відкрила кордони з Євросоюзом

Громадяни Євросоюзу з сусідніх із Польщею країн ЄС матимуть змогу вільно в'їжджати в цю країну, а ось польський кордон з Україною, як і раніше, буде закритий

Польща в ніч на суботу знову відкрила свої кордони з усіма сусідніми країнами Євросоюзу після трьох місяців дії обмежень на в'їзд через пандемію коронавіруса. Про це повідомляє TVN24.

Відкриття польських кордонів означає, що мандрівники мають право на вільний в'їзд, виїзд та транзит через Польщу і не зобов'язані проходити карантин. Скасування обмежень також стосується всіх громадян ЄС, які будуть приїжджати з сусідніх із Польщею країн.

Зовнішні кордони ЄС залишаються закритими. Прикордонний контроль на кордоні з Україною, Білоруссю і Калінінградською областю РФ зберігається.

У той же час працівникам з цих країн не потрібно проходити карантин. Громадяни Росії, Білорусі та України будуть мати право на в'їзд у Польщу, якщо вони у шлюбі з громадянами Польщі або є дітьми польських громадян мають дозвіл на роботу в Польщі.

Міжнародні рейси відновлять у Польщі з наступного вівторка.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Україні встановлено новий антирекорд по захворюваності COVID-19. За добу коронавірус підтвердили у 753 осіб, а загальне число заражених з початку пандемії перевалило за 30 тисяч осіб.