Головна Новини Світ ЄС Польща відмовилася від національного карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща відмовилася від національного карантину

У Польщі зафіксували зниження рівня захворюваності вперше за два тижні

13 листопада 2020, 14:25
Поділіться публікацією:

У той час як український уряд посилює карантинні обмеження у зв'язку зі збільшенням кількості хворих, країна-сусід вирішила не вводити загальнонаціональний карантин, принаймні, найближчим часом. З такою заявою виступив прем'єр  Польщі Матеуш Моравецький. Чиновник оголосив, що кількість хворих в країні почало знижуватися. Моравецький уточнив, що таке сталося вперше за два тижні.

Польща відмовилася від національного карантину

"65 нових випадків на 100 тис. Жителів — це все ще багато, але водночас — це перший сигнал стабілізації та доказ того, що останні обмеження приносять результати, а громадська дисципліна має сенс. Мета  обмежень залишається незмінною — скорочення рухливості. Простий принцип — чим менше громадських контактів, тим більше шансів взяти під контроль другу хвилю епідемії", — підкреслив Матеуш Моравецький.

Глава уряду Польщі також зазначив, що в разі подальшого зниження нових пацієнтів з COVID-19 можна говорити про перемогу над вірусом в першій хвилі епідемії.

Нагадаємо, що Польща вирішила встановити граничне число випадків заражень — 75 на 100 тис. осіб на тиждень. При перевищенні цього показника полякам погрожував національний карантин.

Як повідомляв портал "Коментарі", на офіційному сайті Кабінету міністрів України з'явилася оновлена інформація з приводу посилення карантинних заходів. Уряд ввів основні карантинні обмеження, які діятимуть з 13 листопада на всій території України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини