Президент ЄББР залишає посаду

Президент ЄБРР Сума Чакрабарті не може займати дану посаду. згідно із законодавством

Президент Європейського банку Сума Чакрабарті залишає посаду після завершення другого терміну правління, яке відбудеться сьогодні, 2 липня. Про це повідомляє видання Укрінформ.

Як наголошується в повідомленні, причиною для догляду Чакрабарті стала стаття в законодавстві, згідно з якою одна людина не може обіймати посаду президента ЄБРР більше одного терміна.

Унікальністю Суми Чакрабарті в тому, що він став єдиним президентом фінансового відомства, який двічі був обраний на цю посаду - 2012 і 2016 рр.

"Він прийшов у банк із завданням модернізувати його, і зосередженість на досягненні цієї мети дозволила ЄБРР досягти рекордних рівнів впливу на процес переходу і інвестицій в її регіонах, а також більшої фінансової стабільності", - підкреслюють в прес-службі ЄБРР.

Чакрабарті є громадянином Великобританії. Його головним досягненням на посаді президента ЄБРР вважається перехід до "зеленої економіки". Завдяки їй майже половина інвестицій банку в минулому році була зроблена саме в "зелену" економіку, і ще багато амбітних цілей поставлено на майбутнє. Кількість членів ЄБРР і країн, у яких банк здійснює інвестиції, також значно зросла за останні вісім років.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти провели аналіз можливих наслідків, які звернеться велика президентська програма з будівництва національних доріг.