Президентка Угорщини закликала Зеленського провести переговори з Росією

Угорщини закликала Зеленського сісти за стіл переговорів з Кремлем

Угорська президентка Каталін Новак розповіла, що закликала українського президента Володимира Зеленського сісти за стіл перемовин з РФ. Про це вона зізналася в інтерв'ю угорському виданню Index.

Президент Угорщина сказала, що засуджує вторгнення Росії в Україну та розуміє прагнення українського президента захистити українців.

"Ця війна триває вже півтора року, і я не бачу жодного військового рішення, яке призвело б до стійкого миру у довгостроковій перспективі. Тож треба сідати за стіл переговорів! Цю тверду думку я висловила Зеленському як публічно, так і приватно", - сказала вона.

Також вона заявила, що її країна була б рада бути присутньою у будь-якому процесі, що допоможе наблизити Україну до миру. А якщо переговори відбудуться, то Угорщина має намір приєднатися до них.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Угорщина пояснила, чому не хоче виконати вимогу США. Угорські політики продовжують виправдовуватись щодо нещодавніх візових обмежень для громадян Угорщини, які були введені США. Цього разу заявили про загрозу безпеці закарпатських угорців в Україні.

Заступника міністра внутрішніх справ Угорщини Бенце Ретварі заявив, що Сполучені Штати нібито вимагають надати інформацію про майже мільйон угорців, які живуть за кордоном та мають подвійний паспорт. За словами заступника МВС Угорщини, якщо його країна піде на такий крок, то США можуть надати Україна дані про угорців з подвійним громадянством, які проживають на Закарпатті. Бенце Ретварі стверджує, що у такому разі це мало б серйозні наслідки для угорців Закарпаття, адже в Україні заборонено подвійне громадянство.