Путін має план, як залишити Україну без підтримки ЄС: Боррель зробив заяву

Боррель запевнив, що гібридні дестабілізуючі дії Росії не завадять європейській підтримці України

Росія посилює дестабілізаційну діяльність на території Європейського Союзу, намагаючись цим позбавити Київ такої необхідної підтримки західних партнерів. Проте, ЄС як ніколи об'єднаний навколо ідеї допомоги українському народу. Тому всі плани Кремля зазнають краху. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Зазначається, що в ЄС зафіксували зростання широкого спектру дій, спрямованих проти Євросоюзу та його держав-членів, включаючи кібератаки, інформаційні маніпуляції та кампанії втручання, випадки підпалів, вандалізму та саботажу, у тому числі проти критичної інфраструктури, а також інструменталізацію міграції.

За словами топ-дипломата ЄС, Росія також продовжує порушувати супутниковий зв'язок, європейський повітряний простір та здійснювати фізичні напади на людей на території Євросюзу, йдеться у заяві.

"Ці зловмисні дії є частиною широкої скоординованої гібридної кампанії, спрямованої Росією на розкол нашого суспільства, дестабілізацію та послаблення ЄС та його держав-членів, нашої стійкості, а також на підрив нашої підтримки України та її здатності до самозахисту. Це не вдасться: ми діятимемо об'єднано і рішуче, щоб протидіяти цій діяльності та притягнути винних до відповідальності. Наша підтримка України залишатиметься твердою і непохитною стільки, скільки буде потрібно", - зазначив топ-дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в інтерв'ю газеті 20 Minutos високий представник Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що війна в Україні закінчилася б через 15 днів, якби західна допомога Україні припинилася.