Словаччина відмовилася засудити постачання ракет із КНДР до Росії: що заявила

Словаччина відмовилася засудити постачання ракет із КНДР до Росії, заявивши, що "немає доказів" поставок північнокорейських ракет до РФ для війни проти України

Словаччина виступила категорично проти того, щоб підписувати декларацію, яка містить засудження постачання північнокорейських ракет до Росії. Влада виправдовується "відсутністю доказів". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві міністерства закордонних справ Словаччини Юрая Бланара, повідомляє "Aktuality.sk".

"До міністерства закордонних справ Словаччини було направлено текст, який не можна коментувати. У ньому явно містяться результати, які необхідно спочатку вивчити. Наша сторона не має такої інформації, яка б підтвердила походження балістичних ракет", - сказано в заяві відомства.

Там уточнили, що якщо санкції Ради безпеки ООН, які передбачають ембарго на постачання північнокорейської зброї, було порушено, то Словаччина очікує на відповідні висновки від Ради безпеки.

У міністерстві додали, що уважно стежитимуть за розвитком подій у цьому питанні і приєднаються до ініціативи, як тільки будуть отримані "неспростовні докази".

Варто зауважити, що після осінніх виборів у Словаччині до влади прийшла проросійська партія. Вона, зокрема, припинила військову допомогу Україні.

Новий міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар ще 2014 року робив неоднозначні заяви про війну в Україні, говорив про громадянську війну і не визнавав російське вторгнення.

Варто нагадати, що раніше майже 50 країн підписали декларацію, яка засуджує постачання північнокорейських балістичних ракет Росії. Декларацію підписали майже всі країни ЄС, окрім двох – Угорщини та Словаччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Кім Чен Ин натякнув, що готовий до великої війни з Південною Кореєю.