Головна Новини Світ ЄС Стало відомо, коли прем'єр Італії оголосить про відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли прем'єр Італії оголосить про відставку

Проблеми прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте були викликані рішенням партії Viva Italia колишнього прем'єр-міністра Маттео Ренці вийти з правлячої коаліції

26 січня 2021, 00:30
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте у вівторок вранці подасть офіційне повідомлення про відставку президенту країни. Про це повідомляє "Європейська правда".

Стало відомо, коли прем'єр Італії оголосить про відставку

Джузеппе Конте - фото з відкритих джерел

За даними Ansa, на 9 ранку призначено засідання уряду, на якому Конте оголосить про своє рішення. Після цього він відправиться в Квіринальський палац (резиденція президента, — ред.) І повідомить про свій намір і піде у відставку.

Раніше повідомлялося, що Конте планує оголосити про відставку для того, щоб пізніше сформувати новий уряд, який зможе покладатися на широку більшість.

Проблеми Конте були викликані рішенням партії Viva Italia колишнього прем'єр-міністра Маттео Ренці вийти з правлячої коаліції. Ренці і Конте не змогли домовитися про те, як краще використовувати кошти ЄС, які відправляються в Італію, щоб допомогти їй подолати економічні потрясіння, викликані пандемією коронавірусу.

Слід зазначити, якщо пропозиції по оновленню складу уряду не отримають підтримки парламенту, це означатиме неминучі дострокові вибори десь в середині року.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Роберто Сперанса, однак, застеріг громадян: "Якщо ми послабимо пильність, ми ризикуємо опинитися в січні-лютому в епіцентрі нового спалаху інфекції, яку ми не можемо собі дозволить", — сказав він в ефірі каналу новин SkyTG24. Уряд Італії створило триколірну систему, щоб розрізняти регіони відповідно до ризику зараження, з яким стикається. Міністерства охорони здоров'я змінило рівень ризику з "червоного" на "помаранчевий" для Тоскани (центр), Кампанії (регіон Неаполя, південь) і Валь д'Аоста (північ).

Жителям цих трьох регіонів тепер можна вільно пересуватися в межах території муніципального проживання з 5 ранку до 10 вечора. У помаранчевої зони підприємства роздрібної торгівлі можуть працювати, виключаючи ресторани і бари.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини