Стало відомо, коли в ЄС діятимуть ковід-паспорти

В Євросоюзі планують ввести цифрові "зелені сертифікати", які допоможуть туристам вільно пересуватися Європою

Європейський союз планує найближчим часом ввести цифрові "зелені сертифікати". Дані документи приєднають до єдиної системи всі країни Євросоюзу. Тож туристи зможуть безпроблемно пересуватися територією ЄС. Дану інформацію повідомив комісар ЄС з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами дана система буде готова вже до першого червня.

Рішення про введення "зелених сертифікатів" - важливий крок для створення необхідної інфраструктури. Щоб отримати документ, особі потрібно вакцинуватися, перехворіти на інфекцію або мати негативний результат тесту на коронавірус.

Відповідний сертифікат буде видаватися безплатно в цифровому або паперовому вигляді.

На думку комісара ЄС з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Стелли Кіріакідіс, даний документ найшвидше дозволить громадянам реалізувати своє право на вільне пересування скоординованим і безпечним чином.

Нагадаємо, що нещодавно стався скандал — американська компанія Pfizer виявила в Мексиці та Польщі підроблені вакцини від коронавірусу. Відомо, що препаратом-підробкою встигли вакцинувати близько 80 осіб в Мексиці. У Польщі ж фальшиву вакцину оперативно вилучили. Препарат-підробка виявився ліками проти зморщок. Детальніше про скандал можна прочитати в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, чи введуть в Україні паспорти вакцинації. Вакцинація від коронавірусу в країнах світу відбувається з різною швидкістю. Українці поки дуже повільно просуваються в цьому напрямку. Чи доцільно в нас створювати ковідні документи, читайте в нашому матеріалі.