Головна Новини Світ ЄС Швеція заборонила в'їзд з Великобританії Данії
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція заборонила в'їзд з Великобританії Данії

Шведський уряд закрив кордони своєї країни для осіб, що прибувають з Великобританії і Данії в зв'язку з поширенням нового штаму коронавируса

22 грудня 2020, 01:29
Поділіться публікацією:

Після того як в засобах масової інформації з'явилася інформація, що в Великобританії люди заражаються новим штамів коронавірусу, який, за словами медиків, набагато небезпечніше колишньої інфекції, уряд Швеції вирішила закрити кордони для жителів туманного Альбіону і Данії.

Швеція заборонила в'їзд з Великобританії Данії

ФОТО: З відкритих джерел

Як повідомляє Reuters, заборона набула чинності з понеділка. Також Швеція заборонила польоти на 48 годин до них з Великобританії.

"Щоб звести до мінімуму ризик поширення тут, уряд сьогодні ухвалив рішення про заборону в'їзду", — сказав глава МВС Швеції Мікаель Дамберг.

При цьому заборона на в'їзд не діє для громадян Швеції. Всі шведи, які будуть повертатися в країну з Британії, зобов'язані пройти самоізоляцію протягом одного тижня. Даний крок щодо закриття кордонів Швеція робить перший раз, до цього країна ніколи не закривала свої кордони.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що в країні підтверджено новий генетично мутував варіант коронавірусної інфекції. На Різдвяні свята жителям цих регіонів буде заборонено зустрічатися з друзями і родичами, будуть закриті непродовольчі магазини, спортзали і перукарні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, сто згідно з прогнозам, для закінчення пандемії потрібно, щоб у 70% населення був імунітет до COVID-19. "В залежності від темпів вакцинації і природних інфекцій до кінця 2021 року пандемія в Європі може бути під контролем", — пише ЄК.

У світі з початку пандемії зареєстровано 77 млн хворих, 54 млн одужали, понад 1,7 млн людей померли.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини