У Болгарії прямо на пляж до туристів винесло шматок російської ракети (ФОТО)

Частина російської ракети, що була знайдена, від зенітно-ракетного комплексу "Панцир-С1"

Шматок ракети від російського зенітно-ракетного комплексу "Панцир-С1" винесло море прямо на пляж до відпочивальників у Болгарії. Незвичайна знахідка шокувала туристів, які прямо перед своїми лежаками на пляжі між містами Поморіє та Ахелой побачили шматок справжньої воєнної ракети. Про це пише болгарське видання Nova.bg.

На пляж негайно викликали поліцію, а фото та відео миттєво розлетілися у соціальних мережах.

Натомість експерти з'ясували, що уламок - це моторний відсік російської зенітної ракети комплексу "Панцир-С1". Цей відсік від'єднується від ракети під час польоту. Він не загрожує людям, тому що не може вибухнути.

У повідомленні болгарського видання також зазначають, що з початку війни в Україні море винесло на узбережжя Болгарії близько 30 таких "знахідок", що пов'язані з повномасштабним вторгненням рф. Але одна з них таки була вибухонебезпечною та загрожувала безпеці людей.


Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Болгарія, Литва та Естонія висилають російських дипломатів. Країни Балтії та Болгарія масово висилають представників російських посольств та дипломатів. Причина такого рішення владних представників цих країн - військове вторгнення Росії на українську територію. В Болгарії заявляють, що прем'єр-міністр Кирило Петков погодив рішення болгарського МЗС про оголошення 10 дипломатів з Росії персонами нон грата. Їм надано 72 години для того, щоб виїхати з країни.Важливо, що в заявах, які були оприлюднені на сайтах закордонних відомств прибалтійських країн, вказують, що дипломати з Росії провадили діяльність, яка є несумісною з положеннями Віденської конвенції про дипломатичні зносини.